Wednesday, July 11, 2012

~Braces Part 1~

Assalammualaikum...
Holaaa... hye semua... kemalasan melanda...
tue sbb mls nak update blog.. (oooii farina baik xyah wat blog)...
eeh ehh suke hati aku lah nak update ke tak.. aku pny blog kot...
huahuahua...

Ok your alls.. berbalik pada tajuk utama entry aku nie..
ha!! ingat tak aku ada story pasal Braces???
kalau xpenah bca lagi sila klik ye..
after 2 weeks aku gie klinik tue.. 
tiba la ms aku walk in kali ke2..

Nak tahu dia buat ape dgn gigi aku???

29/06/2012
Taraaaa!!!!
Gigi aku dah berpagar... 
(Sila abaikan gigi buruk saya itu)


Walawei... dah berpagar gigi gue dong...
hahahahah ^____^ . Aku kena datang walk in kul 3.. tapi kul 2 ptg aku dh smp sana..
hari jumaat plak tue.. klinik bukak kul 2.45 ptg... mandi peluh aku dalam kete...
Ramai jgak masa tue walaupun waktu petang...

First dia scalling gigi aku... alah cuci gigi... buang2 plag gigi yg kotor2 tue...
mak ai sakit ooo... mcm nk tendang jer doktor tue...
lps tue dia suh tggu kat luar... after scalling gigi tue...

Lepas tue baru ler dia psg bracket kat gigi aku...
masa psg tue xla skt... ok jer... 
tapi mulut lenguh la kena nganga kan... dia letak sejenis alat kasi mulut kita terbukak...
adala dalam masa 30minit pasang bracket tue...
tapi bak cakap member aku spatutnya dia kena psl separator..
macam pic kat bawah nie...

Ehsan Dari Google...

Separator nie bertujuan menjarakkan gigi geraham kita..
untuk sgkutkan besi nanti.. erk yeke???
ha itu ape yg aku tahu lah...
sbb aku xpkai bnda alah nie....

Ehsan Dari Google..
Macam nie ler mulut aku tnganga selama setengah jam...
naik lenguh mulut....
Hahahaha

Ayoyo aku lupa nak bagi tau klinik mane aku pegi kan...
Aku pergi klinik kat ampang.. dekat jgk ler dgn hospital ampang...
name klinik tue... klinik gigi dr zarin...



Lepas dah selesai semua urusan doktor bekalkan 
aku dengan berus gigi otho khas tuk orang2 yang pkai braces..
dan pencungkil gigi lpas makan msti kena cungkil sbbnya makanan akan terlekat
kat bracket2... huhuhu..


Ini ialah pencungkil gigi..
ala2... mcm berus botol baby edisi kecik gile..
huahuahua...


Berus gigi otho tuk org yg guna braces..
nampak mcm brus gigi biasa kn???



Ha!! benda alah semua nie..
 mmg wajib ada kat dlm beg aku skrg nie..


Dah yang paling penting air kosong or mineral pun 
dah jadi peneman setia aku... after makan mst nk minum air kosong..

Ok ler nanti aku continue lagi yer..
dah malas nak menaip dah nie..
<<BYE>>

P/S : Baru tau nak jaga gigi camne.... ^___^


6 comments:

  1. Tak sakit.. xtahu la nti dia ketat kan rasa ape plak.. hihi

    ReplyDelete
  2. nabilah : sory lmbt replay... xlah mahal sgt dik.. ok ler.. ^_^

    ReplyDelete